Gå til indhold

Konference 2025: Fremtidens public service

Vi lever i en tid præget af misinformation, polarisering og international uro, der udfordrer vores demokratiske samtale og informationsformidling i Danmark.

Hvad stiller det af krav til fremtidens public service? Og hvordan sikrer vi et stærkt udbud af troværdige, uafhængige nyheder, nuancerede analyser og kvalitetsindhold - også for de kommende generationer?

Alt det og meget mere drøfter vi på konferencen, hvor eksperter, politikere og meningsdannere giver deres bud på, hvad dansk public service skal kunne i fremtiden.

Tid og sted

Konferencen Fremtidens public service finder sted tirsdag d. 16. september kl.13-17 i Fællessalen på Christiansborg.

Dem kan du bl.a. møde på konferencen

Nynne Bjerre Christensen
Moderator

Nynne Bjerre Christensen er journalist fra Danmarks Journalisthøjskole 1999 med MA i European Studies fra Kings's College London i 2023. Fra 2005 til 2017 vært på DR2 nyhedsmagasin Deadline 22.30. I dag medvært på Divisionen DR P1, selvstændig ordstyrer, podcastvært og boganmelder. 

MAGT
Kunstnerisk indslag ved satiregruppen MAGT

Satiregruppen MAGT har i over 10 år leveret underholdning af høj kvalitet med deres kreative tekster, smukke harmonier, skarpe ironi og charmerende levering. Deres optrædener kombinerer den traditionelle danske humor med inspiration fra revyhistoriens mest skarpe penne, hvilket sikrer en knivskarp og uforglemmelig oplevelse.

Oplægsholdere

Lars Gert Lose
Formand for DR's bestyrelse og adm. direktør for Finans Danmark

Foruden sin formandspost og direktørstilling i hhv. DR og Finans Danmark, så har Lars Gert Lose bl.a. været Danmarks ambassadør i Washington og departementschef i Udenrigsministeriet. Med sit stærke indblik i internationale forhold, ser han betydningen af et fremsynet og troværdigt public service som afgørende for et lands sammenhængskraft, kultur og demokrati.

Mikkel Flyverbom
Professor på CBS og medlem af Dataetisk Råd

Mikkel Flyverboms oplæg vil have fokus på de kommercielle og teknologiske kræfter, der har skabt de digitale infrastrukturer, vi lever med lige nu. Det baner vej for refleksioner om de sårbarheder, vores afhængighed af tech-virksomheder skaber og overvejelser om, hvordan en alternativ digital fremtid kan se ud.

Claes Holger de Vreese
Professor og leder af Digital Democracy Centre ved SDU

Claes Holger de Vreese forsker i AI, platforme, medier og demokrati. Han leder flere store forskningsprojekter, heriblandt et projekt om AI, nyheder og tillid og et 10-årigt forskningsprogram 'Public Values in the Algorithmic Society'.

Anja Bechmann
Professor ved Medievidenskab og leder af DATALAB - Center for Digital Social Research på Aarhus Universitet

Anja Bechmann har etableret Nordic Observatory for Digital Media and Informations Disorder (NORDIS) og er forskningsleder af Social Media Influence. Med sin forskning i kollektiv adfærd og AI-algoritmiske tech-giganter giver hun indblik i, hvorfor det er vigtigt at bevare og videreudvikle et stærkt public service medielandskab i Danmark og Norden. 

Tobias Bornakke
Ph.d. i digitale metoder og forstander på Grundtvigs Højskole

Tobias Bornakke har stået bag flere store flere store undersøgelser af den demokratiske debat på sociale medier i Danmark og Norden. Indtil 2024 var han formand for den Nordiske Tænketank for Tech og Demokrati, et ekspertpanel under Nordisk Ministerråd med fokus på at beskytte vores digitale samtale.

Lene Heiselberg
Lektor, PhD ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet

Lene Heiselberg er medieforsker med fokus på brugernes behov og var tidligere ansat i DR Medieforskning. Hun er medlem af Radio- og tv-nævnet for perioden 2025-2028 og forperson for Kulturministeriets udvalg om TV2-regionernes rolle.

Foto: Robin Skjoldborg

Niels Frid-Nielsen
Kulturkommentator og forfatter

Niels Frid-Nielsen har fulgt dansk kulturpolitik i flere årtier og fulgt de politiske forhandlinger om medieforlig på nærmeste hold. Han var kulturredaktør, kommentator og vært i DR, indtil han blev uafhængig kulturkommentator for bl.a. Altinget i 2020. Han er forfatter til bøger om kultur og medier. I 2024 udkom "Provokunst".

John Wagner
Bestyrelsesmedlem i Dansk Selskab for Virksomhedsledelse, KFI Erhvervsdrivende Fond og Aventy-T

John Wagner er kommentator i Altinget og tidl. adm. direktør for De Samvirkende Købmænd 1995-2023, generalsekretær (K) og Christiansborg-journalist. Han var medlem af DR's bestyrelse i perioden 2011 til 2015 - og har siden advokeret for et stærkt men mindre DR, og en mere synlig generaldirektør.

Foto: Birger Storm

Peter Schønning
Advokat

Peter Schønning regnes som Danmarks førende ophavsretsekspert. Han er tidligere kontorchef i Kulturministeriet og har skrevet flere bøger om ophavsret, bl.a. standardværket Ophavsretsloven med kommentarer, der nu findes i 8. udgave.

Paneldeltagere

Kim Valentin
Kultur- og medieordfører for Venstre og vært for konferencen

Kim Valentin arbejder for at bevare og styrke dansk kulturliv i en tid, hvor globale tech-giganter får stadig større indflydelse på vores medieforbrug. Han er optaget af, hvordan vi beskytter en åben og demokratisk offentlighed i en digital tidsalder, hvor algoritmer former vores virkelighed og forstærker polarisering.

Foto: Marie Hald

Mogens Jensen
Næstformand og medieordfører for Socialdemokratiet

Mogens Jensen er mangeårigt folketingsmedlem og medieordfører for Socialdemokratiet. Han er fhv. minister og nuværende formand for den danske delegation i Europarådet. Han har bred erfaring med internationalt samarbejde og kultur, og er aktiv i en række bestyrelser og rådgivende fora.

Charlotte Broman Mølbæk
Kultur- og medieordfører for SF

Charlotte Broman Mølbæk har været medlem af Folketinget siden 2019 og er tidl. medlem af Randers Byråd. Hun er optaget af, hvordan vi allerede nu sikrer at fremtidens tech-giganter reguleres mere i dansk lovgivning og ser frem til, at diskutere, hvad der fremover skal styrke dansk public service.

Vi opdaterer løbende programmet med flere oplægsholdere og paneldeltagere frem til konference-dagen 16. september 2025.

Hvem står bag konferencen?

Kunstnerne og kulturproducenterne i regi af Copydan står bag konferencen på Christiansborg, der hvert år samler folk fra tv-, film- og musikbranchen med det formål at blive klogere på et aktuelt mediepolitisk emne.

Tilmelding nødvendigt

Hvis du gerne vil deltage i konferencen, så beder vi dig skrive til os på event@copydan.dk. Vær opmærksom på, at der er et begrænset antal pladser, og vi kan derfor ikke garantere en plads.